9. toukokuuta 2013

Suklainen tiikerikakku



Tämän päivän leivonnat eivät jääneet pelkkiin pikkuleipiin vaan päätinpä tehdä vielä myös tiikerikakkua vierasvaraksi pakkaseen, joka on viime aikoina ammottanut tyhjyyttään tarjottavasta. Ohjeen nappasin Ulla Svenskin Lempileivonnaiset kirjasta ja tuunasin sitä hieman lisäämällä suklaarouhetta tumman massan sekaan jotta kakusta tulisi vieläkin maukkaampi.

Ainekset

200 g voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa
2 rkl kaakaojauhetta
n. 50 g suklaarouhetta

Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon samalla voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään lukuunottamatta kaakaojauhetta. Lisää kuivat aineet massan sekaan vuorotellen kerman kanssa. Ota 1/3 massasta erilleen ja sekoita siihen kaakaojauhe sekä suklaarouhe. Laita puolet vaaleasta massasta voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan, lisää päälle tumma massa ja lopuksi loppu vaalea massa. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti