9. toukokuuta 2013

Pursotettavat pikkuleivät


Sateisen helatorstain ratoksi päätin aamulla tekaista pursotettavia pikkuleipiä. Ohjeena koulusta saamani pursotettavien pikkuleipien ohje jonka tein puolikkaana ja maustoin vaniljasokerilla. Alla siis alkuperäinen kokonainen ohje.

Ainekset (n. 1kg kypsiä pikkuleipiä)

540g vehnäjauhoja
450g rasvaa

75g vesi
75g kananmuna
225g sokeri

Massaa voi maustaa halutessaan jollain seuraavista:

10g vaniljasokeri
10g appelsiini- tai sitruunapasta
10g kaneli
30g kaakao, jollon jauhojen määrää vähennetään 30g

Koristeeksi esim. suklaata
Täytteeksi esim. vadelmamarmeladia

Aluksi vaahdotetaan vehnäjauhot ja pehmeä rasva (minulla huoneenlämpöinen voi jonka otin jo illalla lämpenemään). Vesi, kananmuna ja sokeri sekoitetaan yhteen ja tämä seos lisätään jauho-rasvaseokseen ja sekoitetaan massa tasaiseksi.

Pursota massasta tähtityllalla (käytin 9mm tyllaa) haluamasi muotoisia pikkuleipiä. Paista ensin pieni testierä ennen koko massan pursottamista jotta näet pysyvätkö pikkuleivät uunissa muodossaan. Jos kovin levähtävät niin lisää massaan hieman jauhoja. Paistetaan 180 asteessa n. 10 minuuttia.

Koristele valmiit pikkuleivät esimerkiksi suklaaraidoilla. Itse pursotin osan massasta tikuiksi joista tein täytettyjä pikkuleipiä sivelemällä yhden tikun alapinnalle vadelmamarmeladia ja painamalla toisen pikkuleivän päälle. Nämä täytetyt pikkuleivät dippasin vielä molemmista päistään suklaaseen :)


1 kommentti:

  1. Olen etsinyt hyvien pikkuleipien ohjetta ja nyt bongasin sun sivuita tämän. Aion kyllä testata. Kiitos tästä.

    VastaaPoista