12. toukokuuta 2013

Hyvää Äitienpäivää!


Pitihän tuota omalle maailman parhaalle Äidille päästä kakku tekemään äitienpäivänä :) Aloitin koristeiden tekemisen jo parisen viikkoa sitten jotta ehtisivät kuivahtaa (ja jotta ehtisin tarvittaessa tehdä uudet viritelmät jos ekat eivät onnistuisi ;)). Halusin ehdottomasti kakun päälle Muumimamman, koska Äitini pitää muumeista. Marsipaanin alle kätkeytyy suklaakakkupohja ja täytteinä on vadelma-mansikkamarmeladia sekä vaniljavanukastäytettä. Kakkupohjan ja täytteen ohjeet bongasin Kinuskikissan blogista.

Mehevä suklaakakkupohja

Ainekset (24cm vuoka)

2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa

Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24 cm). Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla 50-60 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä hyvin ennen vuoasta kumoamista. Pohja kannattaa paistaa täyttöä edeltävänä päivänä ja säilyttää yön yli jääkaapissa. Pohja on aika helposti hajoava ja kylmässä ollut pohja on hieman helpompi leikata, mutta turhaa siirtelyä kannattaa silti välttää.

Vaniljavanukastäyte (tämä määrä riitti kakun molempiin väleihin ja jäi ylikin)

4 dl vispikermaa
2 prk (á 120 g) vaniljavanukasta
½ dl vaniljakreemijauhetta

Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon vaniljavanukas ja vaniljakreemijauhe.



1 kommentti: