4. elokuuta 2012

Suklaa-juustokakku


Järjestettiin eilen yllärinä kaverille naisporukalla "varpajaiset" ja tottakai käytin taas tilaisuuden hyväkseni ja leivoin jotain mitä olen jo pitkään halunnut kokeilla :) Tällä kertaa valmistuksen alle pääsi suklaa-juustokakku joka olikin oikein suussa sulavaa ja sai kehuja myös muilta. Koristespritsaukset olivat ikävästi ehtineet hieman jo jääkaapissa kerätä itseensä kosteutta ja näyttävät kuvassa ikävältä. Muutenkin koristelut jäivät vähän laiskoiksi ja tutuiksi+turvallisiksi tällä kertaa ajan puutteen takia :) Dominopohjaa hieman jännitin, kun edellinen dominopohja yritys oli leikatessa vähän turhan kovaa ja ei meinannut irrota millään, mutta tällä kertaa ei onneksi tuota ongelmaa ollut ja uskaltanen tehdä dominopohjia kakkuihin jatkossakin.

Ainekset (20cm irtopohjavuoka)

Pohja
175 g minttu domino keksejä
50 g margariinia

Täyte
4 liivatelehteä
1 rkl kahvia
200 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl vispikermaa

Koristeluun
Ruskeita mintun makuisia Candy meltsejä, Dr Oetkerin suklaaruusuja+lehtiä sekä hopeakuulia

Murskaa dominokekstit täytteineen ja sekoita ne sulan voin kanssa. Levitä keksiseoas leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Dominoa ei kannata painella liikoja, koska se voi jämähtää vähän liiankin tiiviiksi eli pelkkä murun tasoittelu vuoan pohjalle riittää.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sulata suklaa vesihauteessa.  Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Sekoita suklaasula tuorejuuston joukkoon ja lisää sekaan sokerit. Purista liivatteista liika vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan kahvitilkkaan. Sekoita liivate suklaa-tuorejuustoseoksen joukkoon ja lisää viimeisenä vaahdotettu kerma. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli.

Alkuperäinen ohje Valio

4 kommenttia:

  1. Uui, tää vaikuttaa hyvältä... Miullakin dominopohjasta tulee monesti niin kova ja tiivis kerros, että leikatessa se irtoaa ylemmästä kerroksesta. Pitääpä yrittää painella sitä vähemmän ens kerralla.

    Ja kivaltahan nuo koristelut näyttää, ei kannata olla liian kriittinen kun tekee "vain" tutuille. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olin tosiaan jo edelliseen dominokakkuun lukenut Kinuskikissalta ton varoituksen, että kannattaa vaan levittää se seos eikä painella liikoja, mutta silti siitä tuli silloin ihan kauhean kova. Nyt sitten vähän jännäsin, että miten tän kanssa käy, mutta oli oikeinkin hyvin leikattava :)

      Ja tulihan noista koristeluista ihan sievät. Mulla vaan oli ajatuksena tehdä kaksivärisiä suklaaperhosia, mutta ei sitten enää ollutkaan valkosuklaata kaapissa niin jäi sitten tekemättä :) Mutta ihan hyvä, että saa käytettyä noita suklaaruusujakin pois etteivät ehdi mennä pilalle.

      Piti muuten sun blogista käydä kyttäämässä, että kuka ihme on käynyt kommentoimassa :D

      Poista
    2. Joo, tuo suora Wordpress-kirjaaminen toimii näköjään vähän pöljästi. :P Parempi jatkossakin kirjotella vaan ite nimi ja URL.

      Eroaako tuo Candy melts muuten miten radikaalisti niistä normaaleista koristelumössöistä, mitä kaupasta löytyy?

      Poista
    3. http://www.ullanunelma.fi/product_details.php?p=1520 tuolla on vähän tarkempaa infoa noista candy meltseistä :) Ei oikein tollasia vastaavia taida perus kaupoista saadakaan. Toki suklaata voi sulattaa ja sitä spritsailla, mutta noita löytyy jo valmiiksi kaikissa erikoisemmissakin väreissä.

      Poista