25. heinäkuuta 2012

Mansikkajuustokakku
















Bongasin tämän mansikkajuustokakun ohjeen kesäkuun yhteishyvästä ja siitä asti sen kokeileminen on ollut mielessä. Tänään sitten pääsin kakun toteuttamaan, kun ystäväpariskunta tuli kylään ja toki piti jotain tarjottavaa kehitellä :) Alla ohje pienin muutoksin (suurin se, että tein pohjan perinteisesti digestive kekseistä enkä mantelimassasta), alkuperäinen ohje tosiaan yhteishyvän sivuilta.

Ainekset (24cm vuokaan)

Pohja
200 g digestive keksejä
75 g margariinia

Täyte
5 liivatelehteä
250 g (pakaste)mansikoita
1 dl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g maitorahkaa
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
3 rkl laimennettua mansikkamehua
mansikoita ja valkosuklaata koristeeksi

Sulata margariini ja murskaa digestive keksit. Sekoita sulanut rasva ja keksimuru, levitä leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Soseuta sulaneet mansikat ja sokeri. Lisää joukkoon tuorejuusto ja rahka ja sekoita tasaiseksi. Vaahdota eri kulhossa vaniljakastike. Kuumenna pienessä kasarissa mansikkamehu ja liuota joukkoon puristetut liivatteet. Valuta liivateseos ohuena nauhana mansikka-rahkaseokseen. Nostele joukkoon vaniljavaahto. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Koristele tuoreilla mansikoilla ja valkosuklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti