16. elokuuta 2012

Juustopatonki

















Uutta keittiöapulaista (ks. edellinen postaus) piti toki heti päästä kokeilemaan ja koska leipää olen ollut laiska ilman konetta tekemään niin päädyin sitten siihen. Uusi patonkipeltikin oli kaapissa joten patonkeja aloin sitten väsäämään. Oikein hyviä näistä tulikin, taikina oli erittäin hyvin muotoiltavaa ja mukava käsitellä. Hieman ehkä näin pieni taikina on ton kokoiselle koneelle hankala, kun aineet meinaa jäädä reunoille ens alkuun, mutta pienellä avustuksella ne kyllä sai sekoitettua.

Ainekset (3 patonkia)

2,5 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
ripaus suolaa
3 rkl öljyä
5-6 dl vehnäjauhoja

Pinnalle emmental juustoraastetta

Vinkki: perustaikinan sekaan voi sekoittaa valkosipulirouhetta jos haluaa valkosipulipatonkia.

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja ruokaöljy. Lisää jauhot ja vaivaa kiinteäksi taikinaksi, lisää tarvittaessa jauhoja. Anna taikinan levätä pöydällä 10 minuuttia liinalla peitettynä.

Jaa taikina kolmeen osaan ja riivaa palat pyöreiksi. Taputtele palaset litteiksi noin suorakaiteen muotoisiksi levyiksi ja rullaa rulliksi. Pyörittele rullaa sen verran, että saat siitä lähes patonkipellin mittaisen ja asettele patonki pellille. Kostuta patongin pinta kostutetulla talouspaperilla ja ripottele pintaan juustoraastetta. Anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa.

Paista 250 asteisessa uunissa 7-10 minuuttia.

Alkuperäinen ohje Hellapoliisi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti