1. heinäkuuta 2012

Pienen miehen ristiäiskakku


















Kaverini tosiaan soitteli tuossa parisen viikkoa sitten ja tiedusteli olisinko halukas tekemään hänen poikansa ristiäisiin kakun ja olinhan minä. Perinteistä kermakakkua eivät vanhemmat halunneet joten päädyttiin sitten marsipaanilla kuorrutettavaan ja koristeltavaan kakkuun. Kakkupohjat (2 kpl) leivoin tosiaan jo viikko sitten pakkaseen valmiiksi ja eilen oli sitten edessä täyttö ja kasaus. Täytteeksi tuli tumma suklaatäyte ja mansikkatäyte. Marsipaanin alle sokerikreemi tarttumapinnaksi ja eristeeksi. Alla näihin sekä levykakkupohjaan ohjeet jotka alunperin löytyivät Kinuskikissan sivuilta. Määrät sen mukaan mitä tuohon 25cmx30cm kokoiseen kakkuun käytin.

Tumma levykakkupohja (x2)
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi heti – muuten se tarttuu pohjaan kiinni.

Mansikkatäyte
250 g mansikoita
2 ½ dl mansikkakermaa (Valio)
125 g rahkaa
½ dl vaniljakreemijauhetta
(2 rkl sokeria)

Soseuta mansikat. Vaahdota mansikkakerma. Sekoita vaahdon joukkoon mansikkasose, rahka ja vaniljakreemijauhe. Lisää sokeria tarpeen mukaan.

Tummasuklaatäyte
3 dl Flora Vispiä tai vispikermaa
150 g valio vanilja rahka
195 g tummaa suklaata

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahkavalmiste. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä tai liedellä vesihauteessa. Lisää vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Sokerikreemi
250 g margariinia
1 tl vaniljasokeria
500 g tomusokeria
2 rkl vettä

Pehmennä margariini sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri margariinin joukkoon vähin erin samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa. Jos kreemi tuntuu liian paksulta ja levittäminen kakun pinnalle on hankalaa, voit notkistaa kreemin lämmittämällä sitä varovaisesti mikrossa miedolla lämmöllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti