7. maaliskuuta 2013

Valkosuklaalimekakku
















Vanhenin taas ja pitihän sitä jotain pientä kakkua sen kunniaksi väsäillä. Kaupassa sattui olemaan Valion maustetut rahkat sellaisessa tarjouksessa, että jos osti kaksi niin sai ilmaiseksi uuden mansikkarahkapurkin. Koska olen helppo niin pitihän tähän tarjoukseen tarttua :) Mukaan lähti pari purkkia valkosuklaalimerahkaa. Ajatuksissa oli, että voisi tehdä jo jonkun aikaa to do -listalla olleen limehyydykekakun.

Ainekset (20cm vuoka)

Pohja
150 g Digestive keksejä
75  g voita tai leivontamargariinia

Täyte
4 liivatelehteä
2  dl vispikermaa
2  prk (à 200 g) valkosuklaalime rahkaa
2  rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Kiille
2 dl sitruuna-limemehua
2 liivatelehteä
vihreää elintarvikeväriä

Koristeeksi esim. valkosuklaata, limen siivuja ja ananaskirsikoita.

Sulata margariini ja murskaa digestive keksit. Sekoita sulanut rasva ja keksimuru, levitä leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon rahka ja sokerit. Liuota puristetut liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan (1 1/2 rkl). Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Laita kiilteeseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Värjää mehu vihreällä elintarvikevärillä. Lämmitä osa mehusta mikrossa ja sulata siihen liivatelehdet. Yhdistä lopun mehun kanssa ja jäähdytä. Kaada jäähtynyt kiille lusikan kautta varovasti kakun pinnalle. Hyydytä jääkaapissa ja koristele lopuksi haluamallasi tavalla.

Ohje Valion, pienin muutoksin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti