16. maaliskuuta 2013

Daimkakku
















Myös avopuoliso vanheni jälleen ja sitä varten piti myös leipoa jotain hyvää :) Päätin vihdoin leipoa daimkakkua jota varten oli ollut ainekset kaapissa jo useamman kuukauden. Liikaa kaikkea mitä haluaisia toteuttaa ja välillä tulee sitten hamstrattua aineksia kaappiin eikä heti ehdikään leipoa :D

Ainekset (26-28cm vuoka)

Pohja
2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1-2 tl pikakahvijauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
50 g voita

Täyte
5 dl vettä
2 dl vaniljakreemijauhetta
100 g valkosuklaata

Kuorrutus
200 g Daim-suklaata
1 dl kuohukermaa
1 pss Daim-rakeita

Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa massan joukkoon. Lisää lopuksi varovasti sekoittaen sulatettu voi. Paista pohja leivinpaperilla vuoratun halkaisijaltaan 26-28 cm piirakkavuoassa (voi käyttää myös irtopohjavuokaa jos niin iso löytyy) uunin alatasolla +200 asteessa noin 15 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt pohja. Pohja on aika ohut, joten halkaise se varovasti sahalaitaveitsellä kahteen osaan.

Valmista täyte vatkaamalla kylmään veteen vaniljakreemijauhe. Sekoita joukkoon sulatettu valkosuklaa.
Levitä pohjan päälle noin puolet täytteestä, nosta toinen levy päälle ja levitä sille loppu täyte.  Nosta pakastimeen kuorrutteen valmistamisen ajaksi. Laita kuohukerma kattilaan ja lisää joukkoon paloiteltu Daim-suklaalevy. Anna suklaan sulaa  ja sekoita seosta varovasti. Ripota Daim-rakeet ”pizzan” päälle ja kaada kuorrute pinnalle.

Ohje Elämä makeaksi blogista.

1 kommentti:

  1. Moi! Voiko tuota pikakahvijauhetta tai vanilijakreemijauhetta korvata millään? :)

    VastaaPoista