4. helmikuuta 2013

Runebergintortut






















Tehtiin perjantaina koulussa Runebergintorttuja ja koska olin koulun kautta juuri hankkinut myös muotit näitä leivonnaisia varten niin piti sitten kotonakin kokeilla. Oikein hyviä näistä tulikin. Alkuperäisessä koulun ohjeessa oli kohotusaineena hirvensarvisuolaa, mutta korvasin sen leivinjauheella. Hyvin toimi näinkin. Suluissa leivonnan ohessa mittaamani desimitat jotta ilman puntaria leipovatkin voivat näitä kokeilla.

Ainekset (n. 10 kpl)

166 g voi
140 g (1,5 dl) sokeri
23 g (1 rkl) siirappi
33 g (0,5 dl) mantelirouhe
20 g (1 rkl) aprikoosihillo
6 g (1,5 tl) leivinjauhe
66 g (1 kpl M kokoinen) kananmuna
266 g (4,5 dl) vehnäjauho

*Täytteeksi ja koristeeksi paistonkestävä vadelmamarmeladi
*Kostutus punssilla maustetulla sokerivedellä
*Lisäksi sokerikuorrutetta (joko kaupan valmista tai tomusokeri+vesi yhdistelmä)

Aloita sekoittamalla voi ja sokeri (ei tarvitse vaahdottaa, pelkkä sekoitus riittää). Lisää joukkoon siirappi, mantelirouhe, aprikoosihillo sekä kananmuna. Lopuksi lisää vehnäjauhot+leivinjauhe ja sekoita massa tasaiseksi. Kauli massa jauhotetulla pöydällä 2-3cm paksuiseksi levyksi (riippuen kuinka korkeita torttuja haluat) ja ota pyöreällä muotilla paloja. Jos omistat korkeat pyöreät muotit voi tortut paistaa niissä (muista vain voidella muotit), mutta paisto onnistunee myös muffinipellillä tai Iloleipurin silikonisessa Runebergintorttu muotissa. Pursota torttujen päälle vadelmamarmeladia ja paista uunissa 190 asteessa n. 20 minuuttia.

Kostuta jäähtyneet leivonnaiset dippaamalla ne punssilla maustettuun sokeriveteen. Kostutuksen jälkee voit vielä lisätä vadelmamarmeladia jos se on paistossa uponnut leivonnaisten sisään. Lopuksi koristele sokerikuorrutteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti