24. marraskuuta 2012

Glögikakku






















Tämmöinen jouluinen glögikakku tuli väsättyä kaveriporukan illanistujaisiin. Vaikkei varsinaisesti pikkujouluista kyse ollutkaan niin mieli teki tehdä jotain jouluista, kun johan se kohta kolkuttelee ovella :) Vaikkei ikkunasta ulos katsoessa ehkä uskoisikaan, voitaisko pikkuhiljaa saada sitä lunta tuon ikuisen vesisateen tilalle? Glögikakkua olen tehnyt myös viime vuonna, mutta enpä enää muistanut mitä ohjetta silloin käytin joten nyt sitten lähdin Mau!kas ruokablogin ohjeen pohjalta tekemään kakkua. Kananmunan jätin suorilta pois, koska ystäväpiirissä on kananmunalle allergisia ja en nähnyt sitä välttämättömäksi ainesosaksi täytteessä.

Ainekset (24cm irtopohjavuoka)

Pohja

200g piparkakkuja
100g margariinia

Täyte

200g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
0,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
0,5tl kanelia
0,5tl neilikkaa
0,5tl inkivääriä
1dl punaista laimentamatonta glögitiivistettä
5 liivatelehteä

Kiille

2dl punaista laimentamatonta glögitiivistettä
1dl vettä
4 liivatelehteä

Koristeluun: esim. valkosuklaata, kanelitankoja, tähtianista

Aloita vuoraamalla irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Sulata margariini ja murskaa piparkakut, yhdistä nämä keskenään. Painele seos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokerit sekä mausteet. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. viideksi minuutiksi ja vatkaa kerma. Kuumenna glögi ja sulata siihen liivatelehdet joista on puristettu vesi pois. Sekoita liivateseos tuorejuustoseoksen joukkoon. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada täyte pohjan päälle ja laita muutamaksi tunniksi jähmettymään jääkaappiin.

Pohjan hyydyttyä valmista kiille. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. viideksi minuutiksi ja laimenna sekä kuumenna glögi. Sulata glögin sekaan liivatelehdet joista on puristettu vesi pois. Kaada jäähtynyt glögiseos varovasti kakun päälle ja anna hyytyä kylmässä vielä muutama tunti.

Koristele kakku esim. suklaaspritsauksilla, kanelitangoilla ja tähtianiksilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti