6. lokakuuta 2012

Mansikkavaniljapunttipullat (L)
















Meillä oli 25. syyskuuta vepekauden päättäjäiset (harrastan siis koirani kanssa vesipelastusta kesät) ja tuolle viimeiselle treenikerralle päätettiin nyyttärimeiningillä tuoda syömisiä ja juomisia. Leivoin sitten pitkästä aikaa pullaa ja ajattelin vielä kokeilla ensimmäistä kertaa tehdä kotona punttipullia. Täytteenä käytin vaniljakreemiä ja vadelma-mansikkamarmeladia. Kovin saivat pullat treenikavereilta kehuja ja tykkäsin kyllä itsekin :)

Ainekset

5 dl vesi (voi käyttää myös maitoa, itse vaan halusin näistä laktoosittomia joten käytin vettä)
50 g hiiva
13 g suola
200 g sokeri
120 g kananmuna
7 g kardemumma
200 g voi
1,3 kg vehnäjauho

Täyte

6 dl vesi
2 dl vaniljakreemijauhe
300 g vadelma-mansikkamarmeladi (paistonkestävä)

voiteluun kananmunaa

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri, kananmuna ja kardemumma. Alusta taikina pehmeäksi lisäämällä ensin 2/3 jauhoista ja tarvittaessa loput. Lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista.

Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa lähes kaksinkertaiseksi. Pyörittele taikinasta pyöreitä pullia ja anna niiden kohota pellillä liinalla peitettynä. Valmista pullien kohotessa vaniljakreemi vatkaamalla vaniljakreemijauhe kylmään veteen.

Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja paina kananmunaan kastetulla lasin pohjalla keskelle aukot täytettä varten. Annostele massapussin avulla vaniljakreemiä rengas aukon reunoille ja toisella pussilla keskelle hillosilmä.

Paista pullia noin 15 minuuttia 190-200 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti