23. syyskuuta 2012

Appelsiinisuklaakeksit














Mieli teki kotona leivottuja suklaakeksejä ja halusin kokeilla jotain vähän erilaista mitä aiemmin, joten lähdin tuunaamaan hyväksi havaittua Kolmen suklaan keksien ohjetta hieman erilaiseksi. Suklaana käytin perussuklaiden sijaan appelsiinisuklaata ja lisäksi raastoin mukaan appelsiinin kuorta tuomaan lisää makua. Seuraavalla kerralla raastan vielä ehkä toisenkin appelsiinin kuoren massan sekaan ja kokeilen Maraboun suklaan kaveriksi esim. maitosuklaata jotta maku vähän pehmenee. Mies näistä tykkäsi kovasti kyllä näinkin, kun on tumman suklaan ystävä :)

Ainekset

250 g margariinia tai voita
2,5 dl fariinisokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 kpl muna
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
200 g appelsiini suklaata (käytin levyn Lindtin tummaa Intense Orange suklaata ja levyn Maraboun Premium 70% Cocoa Orange suklaata)
yksi appelsiinin kuori raastettuna

Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit kuohkeaksi. Sekoita mukaan muna. Sekoita kuivat aineet keskenään. Pese appelsiini ja raasta kuori mukaan kuivien aineiden sekaan. Kääntele seos taikinan joukkoon. Rouhi suklaat ja lisää rouheet taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Pyörittele taikinasta palloja ja painele palat litteiksi uunipellille leivinpaperin päälle. Paista pikkuleipiä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti