3. kesäkuuta 2012

Toscakakku (L)























Tänään innostuin leipomaan toscakakkua. Äidilläni on ollut tapana tehdä tätä yleensä kokonainen uunipellillinen aina juhliin, mutta itse päädyin nyt vähän pienempään versioon. Eiköhän tästäkin ole kahdelle syöjälle ihan tarpeeksi ja riittää vielä pakkaseenkin :) Alkuperäinen ohje Yhteishyvästä. Tämänkin tein laktoosittomana, käyttämäni laktoosittomat ainekset suluissa.

Ainekset (24cm irtopohjavuoka)

Pohja

2 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl kermaa (Rainbow laktoositon vispikerma)
100 g voita sulatettuna (X-tra leivontamargariini)

Kuorrutus

75 g voita (X-tra leivontamargariini)
100 g mantelilastuja
1 dl sokeria
0,5 dl kermaa (Rainbow laktoositon vispikerma)
1 rkl vehnäjauhoja

Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja voitele+korppujauhota reunat huolellisesti. Vaahdota kananmunat ja sokeri kulhossa. Lisää kuivat aineet sekä maito ja sulatettu rasva. Paista uunissa 175 asteessa  lähes kypsäksi (n. 20-25 minuuttia, kokeille esim. hammastikulla kypsyyttä ja kun taikinaa ei enää juuri jää tikkuun on pohja paistunut riittävästi). Mittaa kuorrutusaineet kattilaan ja keitä sekoittaen, kunnes seos sakenee. Levitä kuorrutus paistetun pohjan päälle ja paista vielä noin 10 minuuttia.

1 kommentti: