2. kesäkuuta 2012

Mokkapalat (L)
















Ostin jo muutama viikko takaperin Dr. Oetkerin aurinkoströsseliä, kun se oli minusta niin kauniin väristä ja siitä asti on tehnyt mieli leipoa mokkapaloja joiden päälle saisi tuota sirotella. Nyt sitten viimein sain aikaiseksi alkaa leipomaan näin sateisen lauantaipäivän iloksi :) Olen jo vuosikausia käyttänyt yhtä aikoinaan kotikokista löytämääni mokkapalaohjetta, mutta nyt päätin kokeilla  ainemääriltään hieman erilaista Elämä makeaksi blogin ohjetta. Aika samanlainen lopputulos tuli tälläkin, pohja ehkä aavistuksen mehevämpi mitä toisella ohjeella. Päätin vielä tehdä tämän laktoosittomana, kun muutamia allergisia ystävistä ja perhepiiristä löytyy niin ompahan vierasvarana pakkasessa heillekin sopivaa herkkua :)

Ainekset (uunipellillinen)

Pohja

3 kananmunaa
3 dl sokeria
200 g sulatettua voita (käytin X-tran leivontamargariinia joka on laktoositonta)
2 dl maitoa (Valion Eila laktoositon maitojuoma)
5 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta (X-tran leivontakaakaojauhe on laktoositon)


Kuorrutus

4 dl tomusokeria
5 rkl sulatettua voita
muutama  rkl vahvaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

Pinnalle esim. strösseliä tai nonparelleja

Vatkaa munat (huoneenlämpöiset)  ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti sekoittaen lisäten maitoa välillä. Lisää lopuksi sula rasva.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.
Valmista kuorrutus sekoittamalla kaikki ainekset keskenään sekaisin, levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan pinnalle ja ripottele pinnalle halutessasi nonparelleja, strösseliä tai suklaarouhetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti