28. joulukuuta 2012

Cappuccino-suklaakakku


Vietettiin tänä vuonna joulu avomiehen kotikonnuilla Limingassa ja sinne tuliaisiksi leivoin minulle jo perinteiseksi joulukahvikakuksi muodostuneen Cappuccino-suklaakakun. Ohjeen olen bongannut muutama vuosi sitten Yhteishyvän ruokalehdestä. Kovasti sai kakku kehuja tälläkin kertaa aattoillan kahvipöydässä.

Ainekset

200 g margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl maitoa
2 pussia (à 12 g) capuccino-pikakahvijauhetta
100 g tummaa suklaata

Kuorrutus

1 pussi (12 g) capuccino pikakahvijauhetta
3 dl tomusokeria
2 rkl appelsiinimehua tai vettä

(Pinnalle sokeroituja appelsiinin kuoripaloja)

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja rouhi suklaa. Lämmitä maitoa hieman esim. mikrossa ja sekoita joukkoon kaksi pussia cappuccinojauhetta. Sekoita taikinaan vuorotellen kuivia aineita ja cappuccinoseosta. Sekoita joukkoon rouhittu suklaa. Sekoita tasaiseksi. Voitele ja korppujauhota noin 2 l:n kakkuvuoka (vaihtoehtoisesti riittää voitelu vuokaspraylla). Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa, alatasolla noin 50 minuuttia.

Sekoita kulhossa cappuccinojauhe ja tomusokeri ja lisää joukkoon hieman lämmitetty mehu tai vesi. Sekoita tasaiseksi. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle ja halutessasi ripottele päälle vielä appelsiinin kuoripaloja koristeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti