3. maaliskuuta 2012

Kuningattaren kakku


















Kaverilla oli yhdistetyt tuparit+syntymäpäivät ja koska toive oli, että lahjoja ei tartte tuoda, mutta mentäisiin nyyttärimeiningillä tarjoilujen suhteen niin päätinpä sitten leipoa jotain :) Tämä ohje löytyi Valion sivuilta ja koska halusin päästä testaamaan kuningatarrahkaa niin otin sitten tämän kakun työn alle. Itse en lopputuloksesta erityisemmin pitänyt, keksimurupohja oli aika mauton kaurakekseillä ja ei tuntunut pysyvän kasassa lainkaan (kuten kuvasta näkyy). Olisi pitänyt varmaan lisätä hieman rasvan määrää, liekkö tuo 50g rasvaa olisi ollut tarpeeksi alkuperäisessä ohjeessa mainitulle toiselle vaihtoehdolle, dominokekseille, niiden oman täytteen vuoksi. Hyvin kakku kuitenkin tuntui tekevän pirskeissä kauppansa vaikken itse tästä niin välittänytkään. Jos vielä päätän kokeilla tätä joskus uudemman kerran niin teen pohjan perinteisesti digestivekekseistä.

Ainekset (24 cm irtopohjavuoka)

Pohja

175 g kaurakeksejä
50 g margariinia

Täyte

5 liivatelehteä
1 prk (2,5 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 prk (à 200 g) kuningatarrahkaa
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle tuoreita mansikoita

Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Sulata voi. Yhdistä keksimuru ja voisula. Pohjusta leivinpaperilla 24 cm:n irtopohjavuoka. Taputtele keksi-voiseos vuoan pohjalle.
Laita liivatteet kylmään runsaaseen veteen pehmiämään.

Vatkaa jääkaappikylmä vaniljakastike sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja vaniljasokeri. Sulata liivatelehdet 1 rkl:aan kiehuvan kuumaa vettä. Sekoita täytteen joukkoon.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä peitettynä jääkaapissa vähintään 4 t tai yön yli.

Koristele tuoreilla mansikoilla. Itse vielä spritsasin valkosuklaalla mansikoiden päälle.

Alkuperäinen ohje Valion sivuilta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti