22. helmikuuta 2012

Juustosämpylät
















Koulussa teimme ensimmäisenä työsalipäivänä juustosämpylöitä ja koska nuo sämpylät olivat todella hyviä piti niiden tekoa kokeilla myös kotona. Hyvin onnistuivatkin ja varmasti tulee tehtyä näitä myös toiste tällä ohjeella. Saisi varmaan tehdä melkein kaksinkertaisenakin tämän taikinan, sellaista vauhtia tuntuivat sämpylät katoavan avopuolison suuhun ;)

Ainekset

500 g vesi
25 g maitojauhe
35 g hiiva
10 g suola
15 g sokeri
875 g vehnäjauho
25 g sulatettu margariini
100 g koskenlaskija sulatejuustoa (käytin punaista, mutta musta voisi olla jopa parempi)

Emmental juustoraastetta pinnalle

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola, sokeri, maitojauhe, rasva sekä pieninä paloina sulatejuusto. Alusta ensin reilu puolet jauhoista taikinaan ja tarvittaessa loput. Anna taikinan levätä peitettynä vedottomassa paikassa n. 15 minuuttia. Paloittele taikina haluamasi kokoisiksi palasiksi (itse tein 50g sämpylöitä) ja pyörittele sämpylöiksi. Kostuta sämpylöiden pinta (esim. kostealla talouspaperilla) ja ripottele päälle juustoraastetta. Kohota sämpylöitä lämpimässä paikassa leivinliinan alla. Kohonneet sämpylät paistetaan 220 asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia.

Ohje kirjasta Taikinasta tuotteiksi (Majava, Nurvo, Rantala ja Svensk).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti